Inchirieri de automobileDor de casa 

Companii de rent a car – Ce Trebuie sa Stii

De fiecare data cand pleaca in interes de afaceri, sau chiar si de placere, intr-o mica vacanta, majoritatea oamenilor iau in considerare varianta unei firme de rent a car. De ce nu ar proceda asa, mai ales ca majoritatea firmelor din aceasta nisa au in oferta automobile economice si convenabile. Astefl de servicii iti ofera si tie si familiei tale sansa de a va face singuri programul in ceea ce priveste atractiile turistice sau variantele de distractie.

Cea mai rapida metoda de a gasi o companie de inchirieri economica si de incredere este sa cauti pe Internet sau sa iti intrebi colegii de munca ce companii ti-ar recomanda. S-ar putea chiar sa descoperi ca agentia la care lucrezi are contract cu o astfel de companie, putand beneficia de o reducere. Daca ai nevoie sa inchiriezi o masina pentru prima data, s-ar putea sa nu fii la curent cu ce anume presupune o agentie de inchirieri sau cum lucreaza aceasta.

Astfel de companii se ocupa cu inchirierea masinilor, cunoscut si ca rent a car. Au nenumarate masini pe care le inchiriaza contra cost in fiecare zi oamenilor care vin din afara orasului sau a caror masina este in service. Perioada de inchiriere este relativ scurta si in mod normal, vehiculele unei companii sunt facute doar de o anumita firma si fac parte din categoria modelelor cele mai populare si mai cautate. Pretul se calculeaza in functie de modelul masinii, durata si data inchirierii.

Firmele de rent a car se bazeaza pe o retea vasta de birouri. Aceste locatii pot fi gasite in zonele comerciale, rezidentiale si centrale. De asemenea mai pot fi gasite si in aeroporturi sau langa statiile de tren si depouri de autobuze. Majoritatea companiilor de inchirieri auto se ocupa si cu inchirierea camioanelor, camionetelor si a masinilor cu 15 locuri. Una din cele mai popular companii a inceput recent sa inchirieze camioane mari ce pot fi utilizate pentru a muta diverse lucruri (de la ecrane mari pentru conventii sau expozitii, pana la mobila ce poate decora o intreaga casa). Cand si daca te hotarasti sa folosesti una din masinile unei astfel de agentii, trebuie sa iti amintesti urmatoarele lucruri.

  1. Aminteste-ti ca trebuie sa semnezi pentru starea masinii in momentul in care o inchiriezi asa ca fii foarte atent si daca vezi ceva, noteaza repede in contractul de inchiriere. Trebuie sa returnezi vehiculul in aceeasi stare in care l-ai luat, asa ca fii foarte atent. Unele companii au inceput sa instaleze camere de supraveghere in interiorul masinilor, iar in partea din fata un echipament special pentru citire video in cazul in care se intampla un incident cu privire la autohevicul.
  2.  Daca depasesti kilometrajul stabilit atunci cand ai inchiriat masina, trebuie sa platesti diferenta care, in unele cazuri poate sa depaseasca si 25% din taxa de inchiriere originala.
  3.  Companiile de rent a car vor face o copie de pe cazierul tau si vor avea nevoie de o copie a asigurarii. De asemenea, trebuie sa ai o anumita varsta atunci cand vrei sa inchiriezi o masina, de cele mai multe ori 25.
  4.  Majoritatea companiilor profita de tehnologia tip GPS. Astfel ei pot sti cat ai condus, unde ai condus si se pot asigura ca nu scoti vehiculul din zona stabilita initial sau ca nu depasesti o anumita viteza atunci cand conduci. Mai exista si cateva companii de rent a car Timisoara care instaleaza detectoare de fum in partea din fata a masinii pentru a determina daca vreun pasager sau chiar soferul au fumat in masina. Acesta este important in special in masinile in care fumatul nu este permis si poate aduce cu sine penalizari pentru curatarea tapiteriei.

Related posts